Spring naar content

Leren en werken

Wil je aan de slag in de kinderopvang? Zoek je een uitdagende, leerzame en gezellige plek om het vak te leren? Dan ben je bij Kober kinderopvang aan het juiste adres. Kober is een erkend leerbedrijf. Bij ons kun je leren en werken combineren.

We zien je graag leren en groeien

Bij Kober helpen we studenten om zich te ontwikkelen tot waardevolle medewerkers in de kinderopvang. Op het kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang. Wil jij kinderen helpen om avonturen te beleven en de wereld te ontdekken? En zoek jij naar een mooie manier om invulling te geven aan het praktijkgedeelte van jouw BBL-opleiding. Dan zien we je graag!

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-traject)

Wil jij bij Kober een BBL-traject volgen? Dat kan ook. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Als BBL-student sluit je een arbeidsleerovereenkomst met Kober. Je werkt dan 20 uur per week op een kinderdagverblijf, peuteropvang en/of buitenschoolse opvang. Je krijgt dus ook een salaris. Daarnaast ga je één dag per week naar de opleiding.

Kober heeft tweehonderd locaties. Dat betekent dat we superveel kennis en ervaring in huis hebben. Daarom zit er altijd een locatie bij je in de buurt. Verder is Kober een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we voldoen aan de eisen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs. Je bent verzekerd van een goede, veilige werkplek. Het betekent ook dat je ondersteund wordt door een ervaren praktijkbegeleider.

Solliciteren?

Bekijk hier de vacature voor pedagogisch medewerker in opleiding. We zien je graag solliciteren!

Meest gestelde vragen

Heb je een vraag? Dan beantwoorden wij hem graag. Hieronder vind je alvast antwoorden op de vragen die ons het meest gesteld worden.

Het BBL-traject duurt twee jaar, soms mogelijk met een verkorte verlenging.

In augustus 2024 start er een nieuwe Kober-klas.

In een periode van twee jaar behaal jij je mbo 3 of 4 diploma (pedagogisch werk niveau 3 of gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4). Daarna kun je aan de slag als (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker!

Je ontvang een salaris conform de CAO Kinderopvang (instroomschaal 5 trede 8).

Je krijgt een contract van 24 uur per week. Je werkt 20 uur per week op de groep, daarnaast vergoeden wij 4 uur per week studietijd.

Als er ruimte is op de locatie van jouw keuze, kan dat zeker en is dit bespreekbaar. We zoeken dat graag voor je uit en stemmen dit verder met je af tijdens het traject.

Je kunt ons altijd bellen of mailen met al je vragen over stages, BBL- en BOL-trajecten. Bel 076-5045614 of stuur een mail naar opleidingen@kober.nl. We helpen je dan graag verder.