Spring naar content

Leren en werken

Wil je aan de slag in de kinderopvang? Zoek je een uitdagende, leerzame en gezellige plek om het vak te leren? Dan ben je bij Kober kinderopvang aan het juiste adres. Kober is een erkend leerbedrijf. Bij ons kun je leren en werken combineren.

We zien je graag leren en groeien

Bij Kober helpen we studenten om zich te ontwikkelen tot waardevolle medewerkers in de kinderopvang. Op het kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang. Wil jij kinderen helpen om avonturen te beleven en de wereld te ontdekken? En zoek jij naar een mooie manier om invulling te geven aan het praktijkgedeelte van jouw BOL- of BBL-opleiding. Dan zien we je graag!

Leren en werken Beroepsopleidende leerweg (BOL)

Mbo-studenten kunnen bij Kober terecht voor het praktijkgedeelte van de Beroepsopleidende leerweg (BOL). Tijdens zo’n opleiding ga je een deel van de week lekker naar school. Daar krijg je theorievakken. Bij Kober maak je vervolgens kennis met de praktijk. Meer weten over stages bij Kober? Je leest het hier.

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-traject)

Wil jij bij Kober een BBL-traject volgen? Dat kan ook. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg. Als BBL-student sluit je een arbeidsleerovereenkomst met Kober. Je werkt dan 12 tot 20 uur per week op een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Je krijgt dus ook een salaris. Daarnaast ga je één dag per week naar school.

Kober heeft tweehonderd locaties. Dat betekent dat we superveel kennis en ervaring in huis hebben. Daarom zit er altijd een locatie bij je in de buurt. Verder is Kober een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we voldoen aan de eisen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs. Je bent verzekerd van een goede, veilige werkplek. Het betekent ook dat je ondersteund wordt door een ervaren praktijkbegeleider.

BBL-trajecten zijn beperkt beschikbaar. Op dit moment staat er helaas geen vacature open.

Meest gestelde vragen

Heb je een vraag? Dan beantwoorden wij hem graag. Hieronder vind je alvast antwoorden op de vragen die ons het meest gesteld worden.

We hebben een uitgebreid stage-aanbod voor leerlingen en studenten van uiteenlopende scholen, opleidingen, studies en niveaus.

Op dit moment is het niet mogelijk om jezelf aan te melden voor een BBL-traject. Hou onze website en social media kanalen in de gaten om de vacature niet te missen.

Als er ruimte is op de locatie van jouw keuze, kan dat zeker. We zoeken dat graag voor je uit. Neem even contact met ons op, dan kijken we wat er mogelijk is. Bel 076-5045614 of stuur een mail naar opleidingen@kober.nl.

Wij bieden leerlingen van het VMBO de mogelijkheid een snuffelstage te volgen. Dit is een ideale manier om te kijken wat de beroepen in de kinderopvang inhouden en of dit bij je past. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met de locatie waar je graag je snuffelstage wil volgen.

Je kunt ons altijd bellen of mailen met al je vragen over stages, BBL- en BOL-trajecten. Bel 076-5045614 of stuur een mail naar opleidingen@kober.nl. We helpen je dan graag verder.