fbpx Spring naar content

Jobcarving? Dat werkt wel

Door krapte op de arbeidsmarkt en daarmee de hoge werkdruk  besloot Kober kinderopvang een functie op te splitsen (jobcarving) en op zoek te gaan naar groepshulpen naast de pedagogisch medewerkers. Voor Monique was dit de ideale baan. Na een laagdrempelige sollicitatie werd Monique aangenomen. Met deze nieuwe functie kreeg Monique daarnaast ruimte om door te stromen, ze wordt momenteel zelfs opgeleid tot pedagogisch medewerker.

Er zijn veel mensen op zoek naar een baan. En veel werkgevers op zoek naar talent. Maar ze weten elkaar niet altijd te vinden. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzamelden inspirerende verhalen en maakten een video van het verhaal van Monique.

Met deze video’s hopen ze werkzoekenden, werkgevers en alle overige stakeholders te inspireren. Werkzoekenden om die stap te zetten en de hulpvraag uit te zetten bij een Regionaal Mobiliteitsteam. Werkgevers om toch één van de 4 manieren van werven in te zetten en indien nodig aan te kloppen bij een Werkgeversservicepunt. En hopelijk inspireren de filmpjes ook de Regionale Mobiliteitsteams, de Werkgeversservicepunten en alle andere stakeholders om in hun regio met originele initiatieven te komen. Zodat werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar gebracht kunnen worden.