Spring naar content

Van stagiaire tot unitmanager: Suzanne Weterings is nog lang niet uitgeleerd bij Kober

Unitmanager Suzanne Weterings (38) vierde in maart 2022 haar twintigjarig jubileum bij Kober kinderopvang. Ze startte als stagiaire, werd pedagogisch medewerker en is nu unitmanager in Teteringen Zuid. Tijdens haar carrière bij Kober heeft ze veel geleerd én gezien dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

“Kober is een grote en dynamische organisatie”, vertelt Suzanne. “Daardoor zijn er veel carrièremogelijkheden. Denk aan het leren kennen van nieuwe doelgroepen, locaties en doorgroeimogelijkheden naar andere functies. Leren en uitproberen wordt gestimuleerd bij Kober en daar heb ik altijd gebruik van gemaakt. Ik wil jonge en nieuwe medewerkers inspireren door te zeggen: daag jezelf uit, kijk met een open blik en ga het gesprek aan.”

Groot geworden bij Kober

“Na mijn studie begon ik als achttienjarige pedagogisch medewerker bij een kinderopvanglocatie van Kober in de Haagse Beemden in Breda”, begint Suzanne haar verhaal. “Daar heb ik tien jaar gewerkt en kennisgemaakt met de verschillende doelgroepen van Kober.”

In 2012 opende Kober kindcentrum De Stee in Teteringen. Suzanne startte op deze nieuwe locatie. “De Stee groeide snel, net als de andere locatie in Teteringen”, vertelt Suzanne. “Dat was voor Kober de reden om een nieuwe unitmanager te zoeken. Mijn leidinggevende vroeg mij deze positie tijdelijk in te vullen als interim unitmanager. Dat had ik nog nooit gedaan, maar ik kende de locatie goed en het leek me een mooie kans!”

Een andere kijk op het werk

Na een half jaar werd Suzanne officieel benoemd tot unitmanager, op voorwaarde dat ze een aanvullende opleiding afrondde. “Er volgde geen geschikte kandidaat én ze waren tevreden met hoe ik de locatie runde. Een enorme eer! Met mijn mbo-diploma was het niet mogelijk om door te groeien tot deze functie, maar met een aanvullend hbo-diploma wel. Ik startte daarom in 2019 met de deeltijd hbo-opleiding management in de zorg.” Suzanne rondde de opleiding in 2021 af.

“Veel is hetzelfde gebleven”, vertelt Suzanne. “De Stee is een locatie die ik door en door ken. Daarom voelde het vertrouwd om hier door te groeien.” In mei 2021 heeft Suzanne de overstap gemaakt naar de unit Teteringen Zuid. “Ik werk nog steeds met fijne collega’s. Het grootste verschil is dat ik nu op kantoor zit in plaats van op de groep rondloop. Daardoor kijk ik nu meer met een helicopterview naar de organisatie, ik hang er eigenlijk boven. Als unitmanager houd ik wel meer rekening met verschillende partijen en regels. Daarbij komt mijn jarenlange ervaring als pedagogisch medewerker ook van pas. Ik combineer de kennis en ervaring van beide functies tijdens mijn werkzaamheden.”

Waardering door en voor Kober

Suzanne vindt de warme sfeer bij Kober fijn. “Je harde werk wordt gewaardeerd door collega’s en leidinggevenden. Ik heb gezien dat je altijd het gesprek kunt aangaan en dat er veel mogelijk is. Als unitmanager doe ik nu hetzelfde. Iedereen mag bij mij aankloppen voor een gesprek.”

Kober hecht ook veel waarde aan het welzijn van medewerkers. Zo investeren ze in extra’s als het vitaliteitsprogramma en de zoektocht naar en het inzetten van groepshulpen.  Suzanne: “Ik vind deze ontwikkelingen heel belangrijk omdat ik ook zie dat de groepen steeds groter worden en de werkdruk hoog is. Soms zijn het kleine gebaren als het aanbieden van een stoelmassage op alle locaties die al bijdragen aan het welzijn van medewerkers.”

Zin in de toekomst

“We gaan een spannende tijd tegemoet”, vervolgt Suzanne. “De unit Teteringen Zuid wordt uitgebreid en dat betekent dat er veel verandert. Ik heb heel veel zin om weer met iets nieuws aan de slag te gaan. In 2023 opent er in Teteringen een nieuw kindcentrum in samenwerking met basisschool de Springplank. Hierbij worden twee kinderdagverblijfgroepen gerealiseerd en behouden we de twee bso groepen die er nu al zitten. Het is prachtig om te zien hoe iets begint met een handtekening op een samenwerkingsovereenkomst en uitgroeit tot de opening van een nieuwe locatie.”

“Ik ben heel dankbaar voor de ontwikkelingen die ik bij Kober heb doorgemaakt”, sluit Suzanne haar verhaal af. “Ik voel dat er nog steeds genoeg uitdagingen zijn binnen Kober. Dat is wel een teken dat ik hier op mijn plek zit.”

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging met volop ontwikkelkansen? Bekijk dan eens onze vacatures! #wezienjegraag